Яблучний пиріг (з кислого тіста) — ЛУННЫЙ ДОМ

Інградієнти для страви:

  • На 2,5 склянки борошна:
    • 25г дріжджів,
    • 1,5 склянки молока,
    • 1 чайну ложку солі,
    • 150г вершкового масла,
    • 150г цукру,
    • 5 зерен кардамону,
    • 10—12 яблук або 1 кг вишень чи чорниці.

Готують кисле тісто і дають йому підійти. Вершкове масло розтирають в піну, кладуть в нього цукор, потовчений кардамон і вимішують цю масу з тістом, даючи йому знову підійти.

Чавунну сковороду змащують маслом, кладуть на неї розкачане завтовшки в палець тісто. Трохи тіста змішують з борошном і, скачавши його у вигляді шнура, завтовшки в палець, кладуть навколо коржа з внутрішнього краю сковороди.

Коли корж знову підійде, обчищають яблука сорту антонівка, ріжуть їх на дрібні шматочки, перемішують з цукром і кладуть на пиріг. Зверху пирога кладуть також шматочки вершкового масла, ставлять в духовку на 45 хвилин і добре зарум’янюють.

Замість яблук на пиріг можна покласти очищені від кісточок і пересипані цукром вишні або чорниці.

Ингредиенты : на 2,5 стакана муки

  • 25г дрожжей,
  • 1,5 стакана молока,
  • 1 чайну ложку соли,
  • 150г сливочного масла,
  • 150г сахара,
  • 5 зерен кардамона,
  • 10—12 яблок или 1 кг вишень или черники.

Готовят дрожжевое  тесто и дають ему подойти. Сливочное масло растирають в пену, добавляют в него сахар, измельчений кардамон и вимешивають эту массу с тестом, дают ему снова подняться.

Чугунную сковороду смазывают маслом, выкладывают на нее разкатанное  толщиной в палець тесто. Немного теста смешивают с мукой и скатывают жгутом,оформляют край коржа . Оставляют тесто в форме подняться

Когда корж снова поднимется, очищают яблоки , лучше сорта антоновка, режуть их на мелкие кусочки ,смешивают с сахаром и выкладывают на пирог. Поверх начинки выкладывают кусочки сливочного масла, ставят пирог в духовку на 45 минут до зарумянивания .

Вместо яблок можно использовать очищенные от косточек вишни, пересыпанные сахаром, или чернику. ( Так как сочные яблоки или вишня могут размочить верх пирога, то под начинку хорошо добавить пшеничные сухари, они впитают излишек жидкости.)

Інградієнти для страви: На 2,5 склянки борошна: 25г дріжджів, 1,5 склянки молока, 1 чайну ложку солі, 150г вершкового масла, 150г цукру, 5 зерен кардамону, 10—12 яблук або 1 кг вишень чи чорниці. Готують кисле тісто і дають йому підійти. Вершкове масло розтирають в піну, кладуть в нього цукор, потовчений кардамон і вимішують цю масу з тістом, […]

через Яблучний пиріг (з кислого тіста) — ЛУННЫЙ ДОМ

Яблучний пиріг (з кислого тіста) — ЛУННЫЙ ДОМ: 3 комментария

Добавьте свой

Добавить комментарий

Заполните поля или щелкните по значку, чтобы оставить свой комментарий:

Логотип WordPress.com

Для комментария используется ваша учётная запись WordPress.com. Выход /  Изменить )

Google photo

Для комментария используется ваша учётная запись Google. Выход /  Изменить )

Фотография Twitter

Для комментария используется ваша учётная запись Twitter. Выход /  Изменить )

Фотография Facebook

Для комментария используется ваша учётная запись Facebook. Выход /  Изменить )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Блог на WordPress.com. Тема: Baskerville 2, автор: Anders Noren.

Вверх ↑

Создайте свой веб-сайт на WordPress.com
Начало работы
%d такие блоггеры, как: