Пляцок Обірванець (корж -торт Оборванец)

plyacok_obirvanec

Смачний пляцок здивною назвою. Звідки вона взялася? Можна лише здогадуватися. Можливо через спосіб приготування, хто зна…Насправді тісто виходить наче латане з окремих клаптиків)

Ниже есть перевод,

Але всупереч назві пляцок Обірванець вражає смаком. В ньому переплітаються різні аромати та смаки – какао, кокос, мак, шоколад… Кислинку надає пляцку смородинове желе, а хрусткі мигдалеві пластівці надають неповторної горіхової нотки. Усі ці смаки в одному пляцку – просто незрівнянно!

Пляцок Обірванець – інгредієнти

    • Для тіста:

 

  • Яйця – 5 штук.
  • Борошно – 1 склянка.
  • Цукор – 1 склянка.
  • Олія – ¼ склянки.
  • Розпушувач – 1 ч.л.
  • Кокосова стружка – ½ склянки.
  • Мак – ½ склянки.
  • Какао – 1 ст.л.

 

    • Для крему:

 

  • Молоко – 1,2 л.
  • Ванільний пудинг – 2 упаковки.
  • Масло – 250 г (кімнатної температури).
  • Цукрова пудра – ½ склянки.

 

    • Для поливки:

 

  • Шоколад – 50 г.
  • Масло – 1 ст.л.
  • Вода – 2 ст.л.

 

    • Додатково:

 

  • Смородинове варення – 3-4 ст.л.
  • Мигдальні пластівці – 50 г.

 

Тісто

Білки збиваємо до густої піни, по ложці додаємо цукор і збиваємо до утворення густої гладкої маси. Додаємо по одному жовтки, продовжуючи постійно збивати. Тоненькою цівкою вливаємо в яєчну масу олію, збиваючи на найменших обертах міксера. Борошно змішане з розпушувачем просіюємо у масу та акуратно вимішуємо лопаткою.

Тісто ділимо на три рівних частини. В одну додаємо какао, в другу – кокосову стружку, у третю – мак. Форму 23х33 см застеляємо пергаментом та по черзі викладаємо тісто ложкою. Має утворитися візерунок на зразок шахової дошки (тільки з трьома кольорами :)) Коли ваша «Шахова дошка» вже готова, можна зробити дерев’яною паличкою мармуровий візерунок (а можна залишити і так).

Випікаємо корж 25-30 хвилин при температурі 180 градусів. Готовий корж залишаємо в формі на 10 хвилин, а потім перевертаємо його на дошку догори дном, знімаємо пергамент і залишаємо охолоджуватися.

Крем

Пудинг змішуємо з склянкою холодного молока. Решту молока ставимо на вогонь та доводимо до кипіння. В кипляче молоко вливаємо розведений пудинг. Варимо, постійно помішуючи, до загустіння. Знімаємо з вогню, накриваємо пудинг харчовою плівкою та залишаємо до охолодження.

Мигдалеві пластівці злегка обсмажуємо на сухій сковороді, постійно помішуючи. Пересипаємо в керамічний посуд, залишаємо до охолодження.

М’яке масло збиваємо з цукровою пудрою до пухкого крему, поступово (в три етапи) додаємо охолоджений пудинг.

Поливка

Шоколад ламаємо на шматки, кладемо в каструлю разом з маслом та водою, ставимо на водяну баню, розтоплюємо до однорідності.

Збираємо пляцок

Бісквіт розрізуємо на 2 коржі. На один корж викладаємо близько ¾ крему, накриваємо другим коржем, змащуємо його зверху рештою крему. Зверху на крем викладаємо смородинове варення, розмащуємо по всій поверхні, зверху посипаємо мигдалем. Поверх поливаємо нерівномірно шоколадною поливкою, роблячи невеличкі хвильки.

Готовий пляцок відправляємо в холодильник не менше ніж на 12 годин.

Корж Оборванец — ингредиенты

Для теста:

  • Яйца — 5 штук.
  • Мука — 1 стакан.
  • Сахар — 1 стакан.
  • Масло — ¼ стакана.
  • Разрыхлитель — 1 ч.л.
  • Кокосовая стружка — ½ стакана.
  • Мак — ½ стакана.
  • Какао – 1 ст.л.

Для крема:

  • Молоко – 1,2 л.
  • Ванильный пудинг — 2 упаковки.
  • Масло — 250 г (комнатной температуры).
  • Сахарная пудра — ½ стакана.

 

    • Для поливки:

 

  • Шоколад – 50 г.
  • Масло – 1 ст.л.
  • Вода – 2 ст.л.

дополнительно:

  • Смородиновое варенье — 3-4 ст.л.
  • Миндальные хлопья — 50 г.

 

тесто

Белки взбиваем до густой пены, по ложке добавляем сахар и взбиваем до образования густой гладкой массы. Добавляем по одному желтки, продолжая постоянно взбивать. Тоненькой струйкой вливаем в яичную массу масло, взбивая на малых оборотах миксера. Муку смешанную с разрыхлителем просеиваем в массу и аккуратно вымешиваем лопаткой.

Тесто делим на три равные части. В одну добавляем какао, во вторую — кокосовую стружку, в третью — мак. Форму 23х33 см застилаем пергаментом и поочередно выкладываем тесто ложкой. Должен образоваться узор вроде шахматной доски (только с тремя цветами :)) Когда ваша «Шахматная доска» уже готова, можно сделать деревянной палочкой мраморный узор (а можно оставить и так).

Выпекаем корж 25-30 минут при температуре 180 градусов. Готовый корж оставляем в форме на 10 минут, а затем переворачиваем его на доску вверх дном, снимаем пергамент и оставляем остывать.

Крем

Пудинг смешиваем с стаканом холодного молока. Остальное молоко ставим на огонь и доводим до кипения. В кипящее молоко вливаем разведенный пудинг. Варим, постоянно помешивая, до загустения. Снимаем с огня, накрываем пудинг пищевой пленкой и оставляем до остывания.

Миндальные хлопья слегка обжариваем на сухой сковороде, постоянно помешивая. Пересыпаем в керамическую посуду, оставляем до остывания.

Мягкое масло взбиваем с сахарной пудрой до рыхлого крема, постепенно (в три этапа) добавляем охлажденный пудинг.

Поливка

Шоколад ломаем на куски, кладем в кастрюлю вместе с маслом и водой, ставим на водяную баню, растапливаем до однородности.

собираем корж

Бисквит разрезают на 2 коржа. На один корж выкладываем около ¾ крема, накрываем вторым коржом, смазываем его сверху оставшимся крема. Сверху на крем выкладываем смородиновое варенье, размазываем по всей поверхности, сверху посыпаем миндалем. Этаж поливаем неравномерно шоколадной поливкой, делая небольшие волны.

Готовый корж отправляем в холодильник не менее чем на 12:00.

оригинал тут :https://placok.info/torti/plyacok-obirvanec.html

Добавить комментарий

Заполните поля или щелкните по значку, чтобы оставить свой комментарий:

Логотип WordPress.com

Для комментария используется ваша учётная запись WordPress.com. Выход /  Изменить )

Google photo

Для комментария используется ваша учётная запись Google. Выход /  Изменить )

Фотография Twitter

Для комментария используется ваша учётная запись Twitter. Выход /  Изменить )

Фотография Facebook

Для комментария используется ваша учётная запись Facebook. Выход /  Изменить )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Создайте бесплатный сайт или блог на WordPress.com. Тема: Baskerville 2, автор: Anders Noren.

Вверх ↑

Создайте свой веб-сайт на WordPress.com
Начало работы
%d такие блоггеры, как: