Хрусткий і соковитий Brita торт

a1b1d73841786235fa00069128da514a-finnish-recipes-cake-shop

Crispy and Juicy Brita Cake. Brita kook

14 comments

bitta (25)As I know this cake is origin from Sweden, but because of taste and simplicity is very popular in Estonia

NB! this is quite small cake.

So, try this first time and believe me, next time you have to double all quantities 🙂bitta (19)

Crispy and Juicy Brita Cake. Brita kook

  • Servings: 4-6
  • Print

bitta (3)

Ingredients

Bottom

    • 3 big egg yolks
    • 1 egg
    • 1 dl sugar
    • 150 g butter
    • 2,5 dl flour
    • 1 teaspoon vanilla sugar
    • 1 teaspoon baking powder

Merengue

    • 3 big egg whites
    • 1 dl almond slices
    • 1,5 dl sugar

Filling

  • 2,5 dl whipped cream
  • 200 g berries
  • 0,5 dl sugar

bitta (7)

Directions

  1. Melt butter
  2. separate egg yolks and whites.
  3. Beat egg yolks and one egg with sugar into a light foam, Add sifted baking powder and flour  and melted butter gradually while stirring.
  4. Spread  dough into a greased pan
  5. For merengue beat egg whites into a firm foam. Start with low-speed, add speed and gradually sugar while beating.
  6. Pour egg whites mixture into a bottom.
  7. Sprinkle merengue with almond slices
  8. Bake at 175 C on the bottom shelf for 20 minutes. Upper layer must be crispy. If needed, bake some more time.
  9. Let cool completely. Cut the cooled cake in half.
  10. Whip the cream, sugar and add berries.
  11. Spread the cream onto the cake and cover with the second half of the cake.

bitta (6)

Did you make this recipe?

Be sure to follow estoniancuisine on instagram and tag #estoniancuisine. You can also post a photo of your recipe to the estoniancuisine facebook page.

I appreciate you so much!
bitta (22)

с удовольствием взято тут: https://estoniancuisine.com/2018/07/19/crispy-and-juicy-brita-cake-brita-kook/

Хрусткий і соковитий Brita торт

Як я знаю, що цей торт походженням зі Швеції, але через смак і простоту дуже популярний в Естонії

NB! це досить невеликий торт.

Отже, спробуйте це перший раз, і, повірте мені, в наступний раз, коли ви випікатимете цей тортик ви повинні будете подвоїти всі величини 🙂

інгредієнти

корж

    • 3 великих яєчних жовтків
    • 1 яйце
    • 1 дл цукру(100г)
    • 150 г вершкового масла
    • 2,5 дл борошна(250г)
    • 1 чайна ложка ванільного цукру
    • 1 чайну ложку порошку випічки

меренге

    • 3 великих яєчних білка
    • 1 дл мигдальних скибочок
    • 1,5 дл цукру (150г)

начинка

  • 250 мл збиті вершки
  • 200 г ягід
  • 500г  цукру

 

по шагово

  1. Розтопити масло
  2. Відокремте жовтки від білків.
  3. Взбийте жовтки та   одне яйця з цукром в легку піну, додайте просіяний розпушувач, і борошно, і розтоплене масло поступово при постійному перемішуванні.
  4. Перемістіть тісто в змащену маслом сковороду
  5. Для меренги збийте яєчні білки в тверду піну. Почніть з низької швидкості, потім додайте швидкість і поступово всипайте цукор, взбиваючи.
  6. Викладіть майбутні меренги столовою ложкою на лист , покритий папіром для випікання Випікайте взбиті яєчні білки  в нижній частині духової шафи.
  7. Посипте меренги  шматочками мигдалю
  8. Випікати при 175 С на нижній полиці протягом 20 хвилин. Верхній шар повинен бути хрустким. При необхідності, випікайте ще деякий час.
  9. Нехай повністю охолонуть. Разріжте охолоджений торт навпіл.
  10. Збийте вершки , цукор і додайте ягоди.
  11. Розподіліть крем на торт і накрийте другою половиною торта.

Хрусткий і соковитий Brita торт: Один комментарий

Добавьте свой

Добавить комментарий

Заполните поля или щелкните по значку, чтобы оставить свой комментарий:

Логотип WordPress.com

Для комментария используется ваша учётная запись WordPress.com. Выход /  Изменить )

Google photo

Для комментария используется ваша учётная запись Google. Выход /  Изменить )

Фотография Twitter

Для комментария используется ваша учётная запись Twitter. Выход /  Изменить )

Фотография Facebook

Для комментария используется ваша учётная запись Facebook. Выход /  Изменить )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Создайте бесплатный сайт или блог на WordPress.com. Тема: Baskerville 2, автор: Anders Noren.

Вверх ↑

Создайте свой веб-сайт на WordPress.com
Начало работы
%d такие блоггеры, как: