Бублики

Image 4

Бублики готуються в два етапи: спочатку їх ошпарюють в содовому розчині, остуджують в крижаній, занурюють в молоко, а потім випікають в духовці (при високій температурі). За таким принципом випічка виходить пухкою всередині та з гладенька ззовні,. Як посипання ви можете використовувати не тільки насіння льону, а й кунжут, мак або подрібнені горіхи. Бублики зберігають свій ідеальний зовнішній вигляд, ніжність і смакові якості 3-4 дня. Головне — укласти охолоджену випічку в  ємність яку можливо щильно закрити

.. Для тіста: вода — 100 мл, кисле молоко — 70 мл, дріжджі — 1.5 ч., Борошно — 300г, яйце — 1 шт., Вершкове масло — 30г, насіння маку (льону, кунжуту) — 2-3 ст.л., цукор — 60г, сіль — 1 щіпка.

Змішуємо для опари в мисці теплу воду, 1 ст.л. цукру, сіль і 2 ст.л. пшеничного борошна. Ми залишаємо опару на 15 хвилин. Додаємо в опару сире яйце з цукром, що залишився. Додаємо в готову опару розтоплене вершкове масло, потім — зквашене молоко (кефір). Змішуємо все.Добавляем просіяну муку.Муку просівали не тільки для очищення від сміття і грудок, але ї для насичення повітрям,  і для додавання магічних властивостей))

Про решета, сита, грохоти і смотрення «крізь» дивитися в іншому пості.

Ретельно вимешувємо, а потім ще відбиваємо тісто руками, накриваємо рушничком, чекаємо 30-40 хвилин. Після того, як тісто підніметься, збільшиться в об’ємі, починаємо формувати бублики. Відтриваем від тістуа невеликі шматочки. Розкачуємо руками кожен шматочок в довгий валик і формуємо бублик замикнувши кінці.Добавляем в киплячу воду на 1 літр 1 ст. л. соди. В окріп опускаємо бублики на ситі, рахуємо до 9 Потім переносимо в воду з льодом, переносимо просто в ситі, або в сітці для фритюру) Якщо ви готуєте не ритуальні бублики, можете переносити як вам зручніше. Занурюємо в молоко, посипаємо насінням маку. Випекаемо при 200С приблизно 30 хв.

Я іноді  обливаю бублики що лежать на ситі окропом, а потім опускаю в холодну воду.,

рецепт 2 для опари: борошно пшеничне — 300г, вода — 140г, сухі дріжджі — 1 ч.л.

для тіста :: вода — 185г, цукор — 120г, сіль — 15г, вершкове масло — 80г, борошно — 700г.

Це тісто готується набагато довше Змішуємо опару з 300 гр борошна, 140 гр води, 1 чайної ложки сухих дріжджів, які змішуємо з борошном. Опара виходить щільна. Тому піднімається дуже повільно.. Через приблизно чотири години опару рвуть на маленькі шматочки і змішують з 185 гр води, 120 гр. цукру, 15 гр солі, 80 гр. вершкового масла кімнатної температури і перемішують в процесорі. Туди ж, після того як опара і вода з сіллю-цукром-маслом майже змішалися, висипають 700 гр борошна і перемішують. Якщо тісто дуже-дуже сухе можна влити столову ложку води або дві, додають по одній ложці орієнтуючись на стан теста.Тесто перемішати, залишити хвилин на 20, потім ще раз добре вимісити і залишити десь на годину.Через годину тісто розділити на 12 рівних шматочків. Ділю на дві, потім кожну половинку на три і ще раз навпіл, я читала і про зважування)), але я зазвичай роблю так при будь-якому поділі на 12 частей. Каждий шматочок потрібно ще раз розкачати долонею в валик.

НЕ робимо дірку в пласкій булочці, а ні пальцями, а  ні палкамі..це вже буде не ритуальна випічка ,. Куля, валик. кільце, тільки в такий послідовності, якщо бублики для ритуалу. Далі все як за звичай. Обшпарили, охолодили , опустили молоко, потім  мак і випікати.

 

Добавить комментарий

Заполните поля или щелкните по значку, чтобы оставить свой комментарий:

Логотип WordPress.com

Для комментария используется ваша учётная запись WordPress.com. Выход /  Изменить )

Фотография Twitter

Для комментария используется ваша учётная запись Twitter. Выход /  Изменить )

Фотография Facebook

Для комментария используется ваша учётная запись Facebook. Выход /  Изменить )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Блог на WordPress.com. Тема: Baskerville 2, автор: Anders Noren.

Вверх ↑

Создайте свой веб-сайт на WordPress.com
Начало работы
%d такие блоггеры, как: